ویژگی های لنز:
نقد و بررسی لنز Samyang 85mm f1.4 AS IF UMS: لنزهای محبوب ۸۵ میلیمتری با دیاف فوق باز ۱.۴ همیشه
مورد توجه عکاسان آماتور یا حرفه ای پرتره قرار داشته است اما اغلب به دلیل داشتن قیمت های بسیار بالا اکثر
عکاسان توانایی خرید آن را ندارند.
لنز Samyang 85 mm f1.4 AS IF UMS دقیقا همین کاربران هدف را نشانه رفته و هدف از طراحی آن در وهله اول داشتن قیمتی پایین است اما از طرف دیگر باید توجه داشت که این لنز یک لنز کاملا منوال یا دستی است یعنی دارای دیاف و فوکوس کاملا دستیست که کنترل کامل آن بر عهده عکاس است.
لنزهای هشتادوپنج میلیمتری بر روی بدنه های فول فریم، لنزهایی با فاصله کانونی تله کوتاه محسوب میشوند که برای پرتره بسیار عالی هستند زیرا علاوه بر حفظ مناسب پرسپکتیو، بکگراند را نیز آنچنان فشرده نکرده و باعث ایجاد تصاویری خارق العاده میشوند. قابل ذکر است که این لنز برای مانت های مختلفی همچون Nikon, Canon, Sony و… طراحی و روانه بازار شده است.
مقایسه ابتدایی:
با استفاده از این لنز بر روی دوربین های کراپدار سونی و نیکون فاصله کانونی واقعی تبدیل به ۱۲۷.۵ میلیمتر با دیاف ۱.۴ و با استفاده از آن بر روی بدنه های کراپدار کنون این مقدار تبدیل به عدد ۱۳۶ میلیمتر با دیاف ۱.۴ میشود. این لنز با داشتن دیاف فوق باز ۱.۴ حتی برای عکاسی در محیط های تاریک نیز بسیار مناسب است. بوکه های تولید شده توسط لنز و مناطق خارج از فوکوس در آن از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و از طرفی این لنز با داشتن ۸ پره دیاف باعث میشود که در دیاف های بسته تر از ۱.۴ نیز شاهد بوکه های نسبتا زیبا باشیم.
این لنز دارای ۹ المان عدسی در ۷ گروه است که برای از بین بردن خطاهای رنگی و افزایش کیفیت یکی از این عدسی ها از نوع اسفریکال است. متاسفانه این لنز از کمینه فاصله فوکوس مناسبی برخوردار نمیباشد و این مقدار برابر با ۱ متر است. رنگ های تولید شده توسط لنز بسیار طبیعی و زنده هستند. در ساخت بدنه لنز نیز از مقدار زیادی آلیاژ فلزی استفاده شده است که باعث استحکام مناسب لنز میشود.
از دیگر خصوصیات لنز میتوان به دهنه ۷۲ میلیمتری و وزنی در حدود ۵۰۰ گرم اشاره کرد (باید توجه داشت که وزن لنز با مانت های مختلف یکسان نیست)
عملکرد:
۱-بر روی بدنه های فول فریم:
f1.4:
مرکز شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
کرنرها نسبتا سافت، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
f2:
مرکز بسیار شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
کرنرها نسبتا شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
f2.8:
مرکز بسیار شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
کرنرها شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
۲-بر روی بدنه های کراپدار:
f1.4:
مرکز شارپ متوسط، کنتراست خوب، دارای خطای رنگی
کرنرها سافت، کنتراست خوب، دارای خطای رنگی
f2:
مرکز شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
کرنرها نسبتا سافت، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
f2.8:
مرکز بسیار شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
کرنرها شارپ، کنتراست خوب، بدون خطای رنگی
بهترین عملکرد این لنز در دیاف های ۲.۸ ، ۴ و ۵.۶ است.
این لنز فاقد هرگونه خطای اعوجاج است از طرف دیگر بر روی دوربین های فول فریم شاهد خطای ویگنت (گوشه های تاریک) در دیاف ۱.۴ هستیم که با بستن دیاف تا مقدار ۲.۸ به طور کامل از بین میرود (دارندگان دوربین های کراپدار نباید نگران این خطا باشند) همچنین در نورهای شدید و مستقیم شاهد فلر زیاد و افت کنتراست هستیم. بهترین پیشنهاد برای جلوگیری از این اتفاق بستن هود است.
نتیجه گیری:
لنز Samyang 85mm f1.4 AS IF UMS با داشتن قیمتی کمتر از ۱ و نیم میلیون تومان در ایران انتخابی بسیار مناسب برای عکاسانی است که میخواهند یک لنز پرتره با کیفیت و با قیمتی نسبتا پایین داشته باشند. عملکرد این لنز در مقایسه با لنزهای ۸۵ میلیمتری گران قیمت شرکت هایی همچون سونی، کنون، نیکون و… نشان میدهد که ارزش خرید فوق العاه بالایی دارد!