این مقاله یک نگاه بسیار سطحی و کامل برای افرادی هست که هیچ اطلاعاتی راجب به لنز ندارن. باید بگم تو این مقاله به بررسی انواع لنزهای دوربین می پردازیم نه موضوع که چگونه نور از عدسی گذر می کند و به سنسور می رسد و از این قبیل داستان سرایی ها، صحبت ما خیلی ساده تر و کاربردی تر خواهد بود. امید وارم به جواب این سوال ها ساده بریسید. چه لنزی بخرم ؟ برای لند اسکیپ چه لنزی خوبه ؟ یا مثلا فرق لنز پرایم با لنز زوم چیه ؟ و از این قبیل سوال ها….
ساده ترین اسامی که به انواع لنز می دهیم رو این زیر می توانید مشاهده کنید.
۱- لنزهای کیت (تمام لنز هایی که در جعبه های دوربین وجود دارد)
۲- لنزهای واید انگل (لنز هایی که زاویه بسیار بزرگی رو عکاسی می کند، برای لنداسکیپ یا همان عکاسی منظره استفاده بیشتری دارد)
۳- لنزهای تله فوتو (لنز هایی که از لحاظ فیزیکی دراز تر از دیگر لنزها هستن و برای زوم کردن استفاده میشن)
4- لنزهای پرایم (لنز های تخصصی که نسبت به ژانر عکاس خریداری می شود)
۵- لنزهای ماکرو (از اسمش مشخصه و برای عکاسی های ماکرو استفاده میشه، در اخر مقاله بهش کی پردازیم)
این عکس یک مثال بسیار ساده از اختلاف دید و زوم ۳ لنز هاست – بررسی انواع لنزهای دوربین
لنز های کیت
لنز های کیت، همان طور که گفته شد، لنز هایی هستند که در جعبه دوربین قرار میگیرد. این لنز ها هیچوقت لنز های تخصصی نامیده نمی شوند، زیرا برای راه انداختن کار یک کار بر ساده است که می خواهد در هر شرایطی یک عکس قابل قبولی را ثبت کند.
این لنز ها هم زوم هستند ( تله میشوند) هم واید (هم بسته آن ها زاویه بزرگی را در بر می گیرند)
مثال هایی از نوع لنز های :
۱ – ۱۸-55mm
۲- ۲۴-105mm
۳- ۱۸-200mm
۴- ۱۸-135mm
و خیلی از لنز های دیگر، خواهش می کنم گیج نشوید، نیازی نیست شما حفظ کنید فقط بخوانید و رد شوید به زودی متوجه خواهید شد که این ها چه هستند.
فرق تمامی این لنز ها فقط در مقدار زوم آن هست، یک مثال ساده از این نمونه لنز ها رو میبینید.(البته فرق آن ها در اپرچر هم هست که در این مقاله به ان نمی پردازیم و لطفا جداگانه مطالعه کنید.)
لنزهای واید انگل
لنز های واید انگل یا همان واید (زاویه باز) لنز هایی هستند که بیشترین دید رو نسبت به لنز های دیگر دارند، لنز های زیر 50mm را واید و سوپر واید می نامیم. کار برد این نوع لنز ها بیشتر در عکاسی از محصولات و عکاسی از طبیعت ( لنداسکیپ) می باشد.
لنزهای تله فوتو
لنز هایی هستند که به صورت تخصصی انتخاب می شود و فقط برای زوم کردن خریداری میشود و بیشترن کار برد آن هم بنظر شخص بنده در عکاسی ورزشی و نوع های خاصی از عکاسی طبیعت است.
این لنز ها به تله و سوپر تله نیز معروف هستند، منظور این متن لنز هایی بیش از 300mm است.
لنزهای پرایم
لنز هایی که توان زوم کردن ندارند را می توانیم پرایم بنامیم، به آن معنی که دیگر فاصله اعداد را رویه لنز نمی نویسند مثلا : ۱۸-55mm، بلکه یک عدد تکی می نویسند، مثلا : 50mm.
این لنز ها را نباید در دسته جدایی دانست، زیرا شما می توانید یک لنز پرایم، واید یا تله یا حتی ماکرو داشته باشد.
شاید بپرسید چرا لنز های پرایم بخرم وقتی لنز های کیت موجود هست؟
باید بگم که لنز های پرام تخصصی هستند، چرا که نور بیشتری را دریافت می کنند، شارپنس بیشتری دارند (به قول شما کیفیت بیشتری دارند) و البته موارد دیگر که در این مقاله جایی ندارد م تخصصی تر هستند، باید بگم شما هم به زودی وقتی به مراحل پیشرفته عکاسی خودتون برسید سراغ پرایم خواهید رفت.
لنز زیر بیش از ۴۰۰$ فروش می رود، یک لنز EF 85mm F/1.8 USM است. شاید هم قیمت دوربین فعلی شما باشد، و شما می دانید اگر این محصول به درد کسی نخورد به این قیمت فروش نمی رود. لنز EF 85mm F/1.8 USM یکی از بهترین لنز ها در ژانر پورتریت است. ( تا زمانی که ژانر خود را انتخاب نکردید مگران انتخاب لنز تخصصی خود نباشید.
لنزهای ماکرو
بایک جستوجو ساده با این نتایج خواهید رسید. بررسی انواع لنزهای دوربین.
تمام این دسته از عکس هایی که میبینید با لنز ماکرو گرفته شده است. و بنظر من هی توضیحی جایز نیست. کاملا موضوع را گرفتید. اسم ماکرو به خاطر همین نوع عکاسی هست.، ماکرو (ریز). بررسی انواع لنزهای دوربین تمومی نداره باید همیشه مطالعه داشته باشد <3
امید وارم به سوالات شما پاسخ داده باشم، اگر سوالی در این رابطه دارید در کامنت مطرح کنید. ^^