فتوبست شبکه اجتماعی عکاسانفتوبست شبکه اجتماعی عکاسان
اعلان ها
آخرین مقالات
The Fountain
دانلود ۶ آهنگ فیلم The Fountain اثری از Clint Mansell
موزیگرافی
دانلود جذاب ترین آهنگ فیلم Modigliani
دانلود جذاب ترین آهنگ فیلم Modigliani
موزیگرافی
چقدر-از-عمر-دوربین-من-باقی-مانده
چقدر از عمر دوربین من باقی مانده، سوالی کاملا اشتباه
آموزش عکاسی آموزش مبانی عکاسی
پریست چیست؟ چرا پریست استفاده کنیم؟
پریست چیست؟ چرا پریست استفاده کنیم؟
آموزش عکاسی آموزش مبانی عکاسی عکاسی با موبایل
اپرچر یا دیافراگم
تعریف اپرچر یا دیافراگم و عمق میدان به صورت ساده ولی کامل
آموزش عکاسی آموزش مبانی عکاسی
Aa
  • صفحه نخست
  • درباره ی ما
  • آموزش عکاسی
  • عکاسی اجتماعی
  • عکاسی با موبایل
  • اخبار دوربین ها
  • تماس با ما
در حال مطالعه: آموزش عکاسی به سبک ماکرو (ماکرو گرافی)
اشتراک گذاری شده
فتوبست شبکه اجتماعی عکاسانفتوبست شبکه اجتماعی عکاسان
Aa
جستجو
  • صفحه نخست
  • درباره ی ما
  • آموزش عکاسی
  • عکاسی اجتماعی
  • عکاسی با موبایل
  • اخبار دوربین ها
  • تماس با ما
هنوز اکانت خود را نساخته اید؟ وارد شدن
دنبال کردن ما
  • Advertise
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به فتوبست می باشد
فتوبست شبکه اجتماعی عکاسان > مقالات فتوبست > عکاسی از حشرات > آموزش عکاسی به سبک ماکرو (ماکرو گرافی)
عکاسی از حشرات

آموزش عکاسی به سبک ماکرو (ماکرو گرافی)

شایان مرادی
آخرین بروزرسانی: ۴ دی, ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۷
توسط شایان مرادی 6 سال قبل 47 بار دیده شده
10 دقیقه زمان مطالعه
عکاسی ماکرو
اشتراک گذاری شده

عکاسی به سبک ماکرو یا ماکرو گرافی یکی از محبوب ترین سبک های عکاسی در جهان محسوب میشود. این ژانر یا این سبک به دلیل تنوع زیاد و احتیاج نداشتن به استدیو یا لوازم خیلی خاص و همینطور در دسترس بودن سوژه ها یکی از جذاب ترین های عکاسی به شمار می آید!

عنوان های این نوشته
نکته ی اول: تاثیر بزرگ نمایی سنسور دوربین شمانکته ی سوم: انتخاب من باید دوربین DSLR  باشد یا mirror less بدون آیینهنکته ی چهارم: دوربین های Full Frame یا crop sensorنکته ی پنجم: دوربین کانن یا نیکون؟نکته ی ششم: استفاده از لنز معکوسنتیجه گیری:

فرض کنید وارد جنگلی شدید که شبنم روی چمن های آن نشسته یا روی برگی حشره ای وجود دارد! کمی جلوتر می روید و برکه ای پر آب از غورباقه ها پر است! متوجه میشوید؟!
تمام این سوژه ها می تواند قسمت به قسمت, اینچ به اینچ جنگل سوژه های زیبایی شود که شما آفریده شدید تا از آنها عکس بگیرید.

ماکرو گرافیحالا که کمی با عکاسی ماکرو آشنا شدید شما را دعوت میکنم به نکاتی که از تجربیات خودم از ماکرو به دست آوردم توجه کنید!
امیدوارم تجربیات من لذت عکاسی ماکرو برای شما را چند برابر کند.

ولی قبل از شروع توضیحاتم معمولا عکاسان ماکرو گرافی با چالش های زیادی روبرو میشوند مخصوصا در این بین عکاسان مبتدی یا آماتور در معرض این چالش ها هستند!
من سعی میکنم تمامی سوالاتی که شاید در ذهن شما باشه یا به وجود بیاد را زود تر و در این مقاله برای شما توضیح بدهم.
اجازه بدید اسم این چالش هارا بگذارم نکته!
پس با من باشید با نکته های عکاسی در ماکرو گرافی:

ماکرو گرافینکته ی اول: تاثیر بزرگ نمایی سنسور دوربین شما

در عکاسی ماکرو گرافی شما, سایز سنسور دوربین شما تاثیر بسیار زیادی در نوع عکس شما دارد.
اگر به فرض مثال سوژه ی شما یک اینچ باشد! این یک اینچ در دوربین های کراپ دار باشد یا فول فریم بسیار متفاوت دیده خواهد شد! چطور؟!
دلیل این موضوع در اکثر دوربین های Nikon و Canon نهفته است.. اگر دارای دوربین های فول فریم مشابه ۵D mark lll یا D810 هستید که اندازه ی واقعی سوژه را مشاهده میکنید!
اما اگر دوربین شما کراپ دار باشد ضریبی به عکس داده  می شود که باعث میشود سوژه را نزدیک تر ببینید! من وارد بحث چرایی این موضوع نمی شوم. اما فرض را بر این بگذارید که در دوربین های کنان ضریب ۱.۶ و در نیکون ضریب ۱.۵ در سایز لنز شما میشود.
یعنی اگر لنز شما به فرض مثال ۱۰۰mm باشد با ضریب سنسور دوربین شما فاصله ی معادل ۱۵۰mm تا ۱۶۰mm خواهید داشت

پس دقت کنید ضریب سنسور و همینطور لنز شما بسیار در اندازه ی سوژه ی شما در زمان ثبت نهایی تصویر تاثیر گزار است.

ماکرو گرافی

بهترین فاصله برای عکاسی ماکرو چه فاصله ایست!؟
سوالی که اولین بار برای من ایجاد شد آن هم مخصوصا با سوژه هایی سر و کار داریم که ثابت نیستند و یا جزو موجوداتی هستند که می توانند برای ما خطرناک و سمی باشند, فاصله ی ما از از سوژه چه قدر باید باشد! معمولا فاصله ی شما در عکس های ماکرو باید ۸ اینچ باشد. ولی آیا ۸ اینچ فاصله ی امنی برای ما با موجوداتی است که سمی هستند؟! مسلما خیر!

اما پیشنهاد من برای شما اگر دوربین نیکون دارید استفاده از لنز Nikon 200mm f/4 و اگر دوربین کانن دارید استفاده از لنز ۱۸۰mm f/3.5 است تا هم عکس شارپی داشته باشید و هم فاصله ی خودتان را با سوژه حفظ کنید.
دقت داشته باشید که این سنسور شما ضریب اش چند است اگر ۱:۴ است بزرگنمایی را کاهش می دهد ولی اگر ۱:۱ است شما نیاز بزرگ نمایی شما کاهش نمی یابد بنابر این نیاز ندارید به سوژه نزدیک شوید!

ماکرو گرافینکته ی سوم: انتخاب من باید دوربین DSLR  باشد یا mirror less بدون آیینه

انتخاب دو دسته از دوربین های DSLR و Mirror less به نظر من هوشمندانه است. هر دو دسته از دوربین ها برای این ژانر مناسب هستند.
انتخاب دوربین های DSLR انتخاب هوشمندانه ای می تواند باشد چون بر اساس دهانه ی آن لنز های زیاد و با کیفیتی برای آن ها تولید شده! که هم در دسترس تر هستند و هم تعداد آن ها بر اساس نوع خواسته شما بسیار زیاد است.
انتخاب سری دوربین های بدون آیینه هم میتواند به نوبه ی خودش بسیار هوشمندانه باشد از این حیث که با گرفتن یه آداپتور برای دهانه ی این دوربین ها می توانید از انواع لنز های متنوع برای آن ها استفاده کنید, همینطور لنز های زیادی وجود دارند مثل سری “G” لنز های نیکون که بدون استفاده از آداپتور می توانید آن را به دوربین ها متچ کنید, اما تفاوت بادی های بدون آیینه در سبکی و کوچکی و راحتی کار با آن برای عکاسی ماکرو است که در زمان عکاسی می توانید لذت همین فواید را به خوبی حس کنید!

نکته ی چهارم: دوربین های Full Frame یا crop sensor

اگر هدف شما از عکاسی ماکرو گرافی داشتن بیشترین بزرگنمایی ممکن است شاید فول فریم به درد شما نخورد!
حتی دوربین D810 فول فریم با ۳۶ مگاپیکسل هم نمی تواند با دوربین D7200 کراپ دار ۲۴ مگاپیکسلی مقایسه کرد! می پرسید چرا؟! خب چون سنسور های دوربین D7200 بسیار ریز تر است.

ماکرو گرافی نکته ی بسیار مهمی دارد و آن هم بالاترین تراکم پیکسلی (منظور بیشترین پیکسل در میلیمتر روی سنسور) است. درست است که D810 سنسور بزرگی دارد اما میزان اشباع پیکسل های سنسور D7200 به دلیل ریز بودن بیشتر است و این باعث بزرگنمایی بهتر در تصویر نهایی می شود.
در بیشتر ژانر های عکاسی بالا بودن پیکسل های بالا ارجعیت داده میشود اما در ماکرو گرافی پیکسل های ریزتز باعث بزرگنمایی بهتر می شود.

در بحثی دیگر  پیکسل های بیشتر باعث امکانات دیگری میشود که جزو مزیت های D810 یا هر دوربین فول فریم با این حجمه ی مگاپیکسلی است. در دوربین های D810 منظره یاب بزرگ تر است و این باعث می شود عمل فوکوس کردن خیلی راحت تر انجام شود, ضمن اینکه این لنز دارای داینامیک رنج بالایی است که می تواند تصاویر را خیلی با کیفیت تر نمایش دهد. ضمن اینکه پیکسل های بزرگتر باعث بالا رفتن کیفیت عکس میشود.

به فرض مثال شما اگر نیت کرده باشید از یک خرچنگ بیچاره عکس ماکرو گرافی بگیرید هیچ گاه نمی توانید سریعا فوکوس روی تمام بدن این خرچنگ باشد! اما در دوربین های فول فریم این امر میسر است!درست است که پیکسل های ریز دوربین D7200 باعث بزرگنمایی بهتر در تصویر میشود اما فراموش نکنید دوربین D810 یا هر دوربین فول فریم دیگری هم مزایای منحصربه فرد خود را دارد.

در مجموع هر دو دسته بر اساس مزایا و معایب خود می توانند خوب یا بد باشند!

نکته ی پنجم: دوربین کانن یا نیکون؟

خب توی کشور عزیزمان معمولا همه یا کنان دارند یا نیکون و استدلال راجب اینکه کدام دوربین بهتر یا بدتر است جز بی نتیجه ماندن بحث راهی به جایی نمی برد! مسلما هر دو دوربین ویژگی های منحصربه فرد خودشان را دارا هستند هر دو نقاط قوت و ضعف هایی دارند اما مسئله در ماکرو گرافی اندکی متفاوت است.

نمی خوام الان آتش جنگ راه بی اندازم اما باید قبول کرد که دوربین های کنان در ژانر ماکرو گرافی به خوبی دوربین های نیکون نیستند! می توانید از دوستانی خود که ماکروگرافی می کنند بپرسید نقاط قوت و ضعف دوربین شان را و از دوستان نیکون دار خود بپرسید!
جواب این قسمت با شما!

نکته ی ششم: استفاده از لنز معکوس

برای شمایی که دو دل هستید همین حالا وارد این ژانر شوید یا نه و هنوز نمی دانید برای شروع این ژانر لنز گران قیمت ماکرو را تهیه کنید یا خیر بهترین گزینه استفاده از لنز معکوس هست!
شما میتوانید با استفاده از رینگ لنز فعلی خودتان را معکوس کنید تا به شما بزرگنمایی بدهد که مشابه لنز های ماکرو شود! ۱۰۰ البته این مقوله در این مقاله جایی ندارد و شما می توانید به زودی مقاله ی مجزایی که برای این موضوع نوشته خواهد شد را بخوانید.

نتیجه گیری:

با اینکه یه سری از نکات اولیه برای عکاسی ماکرو گرافی یا عکاسی از نمای نزدیک ذکر شد و این ژانر پر است از نکات ریز و درشتی که اگر شروع به عکاسی کنید متوجه آنها می شوید اما به نظر من مهم ترین اصل این ژانر بحث بزرگنمایی و دید شماست! دور و اطراف شما پر است از سوژه هایی که آماده هستند با دید خلاقانه ی شما به یکی از زیباترین عکس های این ژانر تبدیل شوند.

برچسب ها: بهترین دوربین برای ماکروگرافی, بهترین لنز برای ماکروگرافی, تاثیر بزرگ نمایی سنسور دوربین شما, دوربین کنان برای ماکروگرافی, دوربین نیکون برای ماکروگرافی, عکاسی نمای نزدیک, لنز معکوس, ماکرو گرافی
مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر واتس اپ واتس اپ لینکدین ایمیل پرینت
اشتراک گذاری شده
توسط شایان مرادی
من در شبکه های اجتماعی:
می نویسم برای آنان که میخواهند همیشه بدانند و میدانند که هیچ وقت هیچ نمی دانند.
نوشته قبلی iso_aperture_shutter_1 iso در عکاسی به چه معناست و چه کاربرد هایی دارد
نوشته بعدی نیکون 7100 برای شروع عکاسی کدوم دوربین نیکون را انتخاب کنم؟
1 دیدگاه
  • بردیا قبادی بیستونی گفت:
    ۱ خرداد, ۱۳۹۷ در ۱۲:۳۷

    خیلی جالب بود. مرسی. جامع و کامل

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

فتوبست شبکه اجتماعی عکاسانفتوبست شبکه اجتماعی عکاسان
دنبال کردن ما

تمامی حقوق این وب سایت معلق به فتوبست می باشد. هرگونه کپی برداری با ذکر نام فتوبست و لینک فتوبست مانعی ندارد.

Removed from reading list

برگشت
به نسخه موبایل بروید
logo logo
خوش آمدید

آماده اید شما هم اکانت خود را بسازید؟

ثبت نام گذرواژه خود را گم کردید؟