بهترین لنزهای نیکون برای عکاسی از مواد غذایی
در این مقاله به معرفی بهترین لنزهای نیکون می پردازیم که می توانید به کمک آنها یک عکاسی موفقیت آمیز از مواد غذایی را داشته باشید.
در ابتدا به چند مورد از مزایای استفاده لنزهای پرایم(لنز های ثابت یا فیکس) در عکاسی مواد غذایی می پردازیم:
۱- ترکیب بندی چشمی؛ یعنی تجسم کمپوزیسیون(ترکیب بندی) بدون تجهیزات که منجر به ایده پردازی بالقوه برای ثبت تصاویر می شود.
۲- مجبور به تحرک در اطراف سوژه می شود که با دور و نزدیک شدن بهترین زویه را پیدا کنید.
۳- دیافراگم باز در لنزهای پرایم به شما اجازه منزوی کردن سوژه به طور موثر را می دهد که با کم کردن عمق میدان تصمیم گیری برای نقطه فوکوس را در اختیار شما میگذارد.
۴- لنزهای پرایم اجازه ورود نور بیشتر در مقایسه با لنزهای زوم را می دهد؛ بنابراین می توانید عکاسی از مواد غذایی را در نور طبیعی و حتی در موقعیت های کم نور به راحتی انجام دهید.
مزایا گفته شده در مورد لنزهای پرایم به این معنا نیست که شما نمی توانید از لنزهای زوم برای این شاخه از عکاسی (عکاسی از مواد غذایی) استفاده کنید، شما می توانید از Nikon 70-200mm f/2.8G VR II به عنوان یک لنز زوم برای این نوع عکاسی استفاده کنید و دلیل ترجیح دادن لنزهای پرایم به زوم به خاطر قابلیت ایزوله کردن سوژه در فواصل کوتاه است.
لنزهای:
۱- Nikon 50mm f/1.4G
یکی از پر طرفدارترین لنزهای کمپانی نیکون برای عکاسی از مواد غذایی است، اما به گفته بعضی لنز ۵۰mm f/1.8G از لحاظ اپتیکالی شرایط بهتری را فراهم میکند. از سری لنزهای قدیمی و مفید برای این شاخه از عکاسی می توان به ۵۰mm f/1.4D اشاره کرد.
لنز ۵۰mm f/1.4G یک لنز سوپر واید نیست، بنابراین ممکن است کمی کاربر را برای به دست آوردن بهترین نتیجه دچار تامل کند.
۲- Nikon 50mm f/1.8G
یکی از لنزهای چشمگیر برای عکاسان مخصوصا با قیمت مناسبی که دارد می باشد، این لنز علاوه بر اینکه یکی از بهترینها در عکاسی از مواد عذایی است در عکاسی پرتره و ودینگ(عروسی) هم با توجه به فوکوس اتوماتیک و سریعش عکس های غافگیر کننده ای را به ارمغان می آورد.
این لنز یک گزینه بسیار خوب و مناسب برای شروع نسبت به لنزهای گران قیمت تر مثل ۵۰mm f/1.4G که قیمتی حدود دو برابر نسبت به این لنز را دارد می باشد.
۳- Nikon 35mm f/1.8G
گزینه مناسب بعدی برای این شاخه از عکاسی لنز واید Nikon 35mm f/1.8G می باشد، با اینکه یکی از لنزهای سری DX این کمپانی می باشد اما قابل استفاده بر روی سری دوربین های FX نیز می باشد.
اگر با سری دوربین های DX کمپانی نیکون عکاسی می کنید این لنز به علت میدان دیدی که ایجاد می کند به جای لنزهای ۵۰mm بالا نیز قابل استفاده است، البته اعوجاج ایجاد شده مشکل خاصی ایجاد نمی کند بلکه در مواردی همچون عکاسی از نقاط تنگ مفید می باشد.
۴- Nikon 105mm f/2.8G Macro
یکی از لنزهایی است که دیتیل های زیادی در عمق میدان کمی که ایجاد می کند را شامل می شود. این لنز یک لنز همه کاره و سبک وزن نیست، اما عکس های شگفتی را به شما می دهد.
به یاد داشته باشید که هنگام عکاسی از یک ظرف با این لنز مخصوصا هنگام استفاده از دوربین های کراپ دار نیاز به فضای بازتری در اطراف دارید.
۵- Nikon 60mm f/2.8G Macro
این لنز ماکرو یکی از لنزهای همه کاره و فوق العاده برای عکاسی از مواد غذایی است، اکثر عکاسان این لنز را به خاطر فاصله کانونی مناسب و همه کاره بودن آن به لنزهای ۵۰mm ترجیح می دهند.
تنها شکایت نسبت به این لنز به دریچه دیافراگم (f/2.8) مربوط می شود، که واضح است نسبت به f/1.4 و f/1.8 در جداسازی سوژه نتیجه بهتری ندارد.
۶- بهترین دوربین برای عکاسی:
اکثر خواننده های این مقاله این سوال برایشان پیش می آید که چه دوربینی مناسب این شاخه از عکاسی است؛ فول فریم یا کراپ دار یا کنان یا نیکون؟؟؟
به شخصه فک نمی کنم مسأله خاصی باشد، چون بسیاری از عکس های قدیمی ما با دوربین های کراپ دار گرفته شده که جز بهترین عکس ها محسوب می شوند و هنگام مشاهده به خوبی عکس هایی است که دوربین های فول فریم گرفته می شود.
اگر دامنه ISO در دوربین شما ضعیف است، به کمک یک سه پایه خوب میتوانید به بهترین نتیجه دست یابید.
اکثر ما استفاده از دوربین های کراپ دار را کنار گذاشته ایم، پس صحبت در این باره و همچنین رزولوشن دوربین ها موضوع قابل بحثی نیست.
موفق باشید